Следвайте Гласове в Властите в Швейцария са сериозни притеснени от прекъсване

...
Следвайте Гласове в Властите в Швейцария са сериозни притеснени от прекъсване
Коментари Харесай

Швейцария готви забрана на електрическите автомобили поради притеснения за недостиг на тока през зимата

Следвайте " Гласове " в 
Властите в Швейцария са съществени обезпокоени от спиране на тока през зимата и приготвя радикални ограничения за икономии при положение на дефицит. Те включват забрани за шофиране на електрически коли. Подобни ограничаване може да има и в Германия, където те ще обиден главно зареждането на този вид транспортни средства, оповестява Focus.de.

Благодарение на хидроенергията, Швейцария разполага с едно от най-екологичните доставки на електрическа енергия в Европа. Но в този момент алпийската страна се опасява от прекъсването на тока. През зимата страната внася огромни количества електрическа енергия, като за 2021 година това са 5,7 милиарда киловатчаса, които идват главно от Франция и Германия.
С други думи, без френските атомни електроцентрали или немския остатък от вятърна сила, светлините в Швейцария евентуално ще угаснат. Заради многото повреди в атомните централи във Франция напоследък, както и несигурните доставки от Германия поради слабия рандеман на сила от слънцето и вятъра, а също по този начин и неналичието на, швейцарските управляващи предизвестяват за риск от прекъсване на ток през зимата.
Плановете за икономисване на електрическа енергия в страната включват редица ограничения, включително забрани за шофиране на електронни коли. Те може да бъдат подхванати на 4 стадия при положение на енергиен дефицит. Например, има спецификации, съгласно които пералните машини могат да работят при най-много 40 градуса по Целзий. Хладилниците не би трябвало да се охлаждат под 6 градуса. Всичко, което служи единствено за комфорт - като сауни и парни бани, може да се употребява единствено в лимитирана степен в домовете.

В допълнение към обширните правила за употреба на електрически уреди в комерсиалния и частния бранш, неразрешеният лист включва и пикантни ограничавания върху придвижването на коли. От една страна, ограничаването на скоростта по швейцарските автомагистрали ще бъде понижено от 120 км/ч на 100 км/ч. На водачите на електрически коли пък ще им бъде неразрешено да карат, в случай че има липса на електричество.
„ Личното потребление на електрически коли е позволено единствено за безусловно нужни пътувания (напр. професионална процедура, извършване на покупки, визити при доктор, посещаване на религиозни събития, наличие на правосъдни срещи) “, се споделя в плана от признати ограничения.
Според разнообразни известия в медиите, това би засегнало към 110 000 водачи в Швейцария - и несъмнено би било безусловно съдбовно за ускореното развиване на електронната подвижност в Швейцария - кой би си купил електрическа кола, в случай че би трябвало да се преценява с обстоятелството, че не му е разрешено да го кара когато и да е, изключително през зимата?
В същото обаче едвам 0,4% от новите коли в Швейцария са напълно електрически, сочи статистиката от продажбите за 2021 година Повече от тях се зареждат в домашните гаражи на техните притежатели, като те черпят доста повече електричество от специфични стенни кутии. Тяхната мощ на зареждане е 3,4, 7,4, 11 или най-много 22 киловата.

Източник: 
 
 
 
01 Дек 202240430 Ное 202210830 Ное 202228629 Ное 202253528 Ное 202252526 Ное 2022480КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022169319 Ное 202298629 Ное 202235524 Sep 20223095
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР